Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 13 februarie 2010

Concursul Drumul spre celebritate - Palatul Mogosoaia - 13 februarie 2010






Asculta mai multe audio Muzica
Sâmbătă 13 februarie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a treia etapă a concursului „Drumul spre celebritate”, eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural.
Etapa dedicată instrumentelor: violoncel şi contrabas a fost câştigată de violoncelistul Octavian Alin Lup, care a obţinut 55 din cele 204 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii nr.1 Mogoşoaia şi ai Colegiului Naţional « Tudor Vianu » şi de juriul de specialitate. El s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie 2010. Octavian Alin Lup are 23 de ani, este din Cluj Napoca, studiază la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde-l are profesor pe Marin Cazacu. Este membru al cvartetului Cellissimo. Vă reamintim că etapele precedente, dedicate chitarei şi instrumentelor de percuţie - marimbafon şi vibrafon, au fost câştigate de chitaristul Robert Marian Caloian din Brăila, student la Facultatea de muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, respectiv de percuţionistul Daniel Iudean, din Târgu Mureş, Student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe 27 februarie. Este o etapă dedicată instrumentelor - flaut şi oboi. La competiţie vor participa 6 tineri din Cluj Napoca, Bucureşti, Galaţi, Ştefăneşti şi Suceava. Invitat special va fi Ion Bogdan Ştefănescu - solist instumentist al Filarmonicii „George Enescu”.

Partener: ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă, finanţat de U.C.I.M.R.
Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Cultural, N 24 Plus, Şapte seri, Port.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu