Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 27 februarie 2010

Concursul Drumul spre celebritate - Palatul Mogosoaia - 27 februarie




Sâmbătă 27 februarie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a patra etapă a concursului „Drumul spre celebritate”, eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural.
Etapa dedicată instrumentelor: flaut şi oboi a fost câştigată de flautist Roxana Popescu. Ea a obţinut 58 din cele 192 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Colegiului Naţional « Emil Racoviţă» şi de juriul de specialitate. Roxana Popescu s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie 2010. Roxana Popescu are 19 ani, este din Bucureşti şi urmează cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din capitală. Vă reamintim că etapele precedente au avut următorii câştigători : chitaristul Robert Marian Caloian din Brăila, student la Facultatea de muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, percuţionistul Daniel Iudean, din Târgu Mureş, student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi violoncelistul Octavian Alin Lup din Cluj Napoca, student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe 13 martie. Este o etapă dedicată pianului. La competiţie vor participa 5 tineri muzicieni din Iaşi, Roman, Cluj Napoca şi Bucureşti. Invitat special va fi Horia Mihail, membru al Romanian Piano Trio, solist concertist al Filarmonicilor din Piteşti şi Braşov, precum şi al Orchestrelor Radio.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă.
Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Cultural, N 24 Plus, Şapte seri, Port.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu