Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 18 aprilie 2010

Concursul Drumul spre celebritate - Palatul Mogosoaia - 17 aprilie 2010




Sâmbătă 17 aprilie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a şaptea etapă a concursului „Drumul spre celebritate”, eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural. Inviat special a fost profesorul Iulian Horez de la Universitatea a Arte „George Enescu” din Iaşi.
Etapa dedicată trompetei a fost câştigată de Marian Cătălin Avasiloaie. El a obţinut 51 din cele 186 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Scolii Generale nr.56 « Jose Marti » şi de juriul de specialitate. Marian Cătălin Avasiloaie s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie 2010. Marian Cătălin Avasiloaie are 22 de ani, este din Vaslui şi urmează cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi. Vă reamintim că etapele precedente au avut următorii câştigători : chitaristul Robert Marian Caloian din Brăila, student la Facultatea de muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, percuţionistul Daniel Iudean, din Târgu Mureş, student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, violoncelistul Octavian Alin Lup din Cluj Napoca, student la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, flautista Roxana Popescu, studentă a Universitătii Naţionale de Muzică din capitală, pianistul Mihai Ritivoiu şi basul Iustinian Zetea, ambii studenţi au Universităţii de muzică din Bucureşti.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe 24 aprilie. Este o etapă dedicată instrumentelor: clarinet şi fagot. La competiţie vor participa 6 tineri muzicieni din Constanţa, Sibiu, Reşiţa, Craiova şi Bucureşti. Invitat special va fi clarinetistul Emil Vişenescu, solist instumentist în Orchestra Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă.
Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Cultural, N 24 Plus, Şapte seri, Port.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu