Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 8 mai 2010

Concursul Drumul spre celebritate - Palatul Mogosoaia - 8 mai 2010



Sâmbătă 8 mai a avut loc la Palatul Mogoşoaia a noua etapă a concursului „Drumul spre celebritate”, eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural. Invitată a fost profesora, pianista şi clavecinista Verona Maier.
Etapa dedicată formaţiilor cameral a fost câştigată de Cvartetul Eufonia din Cluj Napoca. Formaţia a obţinut 56 din cele 138 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Liceului Teoretic « Ion Brabu » şi de juriul de specialitate. Cvartetul Eufonia s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie 2010. Cvartetul de coarde Eufonia este alcătuit din Remus Antoniu Gaşpar – vioara I, Rareş Mihai Munthiu – vioara a II a, Mihai Dumitru Oşvat – violă şi Flaminia Nastai – violoncel şi s-a format în anul 2009 în cadrul Academiei de Muzică « Gheorghe Dima » avându-i ca mantori pe profesorii Grigore Botar şi Nicuşor Silaghi.

Vă reamintim că etapele precedente au avut următorii câştigători : chitaristul Robert Marian Caloian din Brăila, student la Facultatea de muzică din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, percuţionistul Daniel Iudean, din Târgu Mureş, violoncelistul Octavian Alin Lup din Cluj Napoca, flautista Roxana Popescu, pianistul Mihai Ritivoiu, basul Iustinian Zetea din Baia Mare, toţi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, trompetistul Marian Cătălin Avasiloaie din Vaslui – student al Universităţii de Arte « George Enescu » din Iaşi şi clarinetistul Ioan Radu Greluş, elev al Liceului de artă din Sibiu.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe 22 mai.

Partener: ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă.
Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Cultural, N 24 Plus, Şapte seri, Port.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu