Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

luni, 4 octombrie 2010

Stagiunea Muzica la Palatele Brâncoveneşti - Recital Luiza Borac - duminica 3 octombrie 2010, ora 17.



Cu greu poate fi descrisă atmosfera extraordinară a recitalului susţinut la Palatul Mogoşoaia de către pianista Luiza Borac. Sute de oameni s-au înghesuit să vadă o mare artistă care revine acasă cu sprijinul Institutului Polonez, instituţie care pe lângă faptul că promovează eficient muzica ţării pe care o reprezintă, ne ajută să ne recuperăm şi noi valorile.
Luiza Borac într-un mod genial a reuşit să îmbine în acelaşi recital temperamentele, gândirile, trăirile diferite exprimate muzical de doi piloni ai istoriei muzicii de la a căror naştere marcăm 200 de ani - Robert Schumann şi Frederic Chopin.
În concertul de la Palatul Mogoşoaia Luiza Borac a strălucit în interpretarea Scenelor de copii de Robert Schumann şi a integralei Studiilor chopiniene op.25. De asemenea a făcut un dar publicului şi a interpretat în primă audiţie în România o piesă recent descoperită a lui Robert Schumann - Ahnung ( Intuiţie), fiind prima pianistă care o abordează de la Clara Schumann.
Ce înseamnă arta interpretativă a Luizei Borac? O paletă incredibilă de culori, o logică a construcţiilor sonore, o tehnică dusă dincolo de perfecţiune, o ştiinţă a dozajelor şi efectelor. Şi mai presus de toate o mare dorinţă de a bucura publicul. Şi publicul a şimţit şi calitaatea artistică a Luizei Borac şi generozitatea ei - minute în şir a ovaţionat-o în picioare, dorind sincer ca această seară să se prelungească la nesfârşit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu