Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Spectacol la Centrul Cumunitar Evreiesc - Duminică 7 februarie 2010, ora 17,30 - Neşama-Suflet şi Vibraţie



Centru Comunitar Evreiesc vă invită la un spectacol original. Neşama Suflet şi Vibraţie Duminică 7 februarie 2010, de la ora 17,30, Centrul Comunitar Evreiesc, organizează un spectacol eveniment, în care îşi vor da întâlnire textele celui mai important prozator şi eseist israelian, Amos Oz şi sonorităţile profunde ale unui instument spectaculos – vibrafonul.

Protagonişti primului spectacol din seria Mozaic muzical, vor fi actriţa Maia Morgenstern şi muzicianul Alexandru Anastasiu.

Din creaţia celui propus de trei ori pentru decernarea Premiului Nobel pentru literatură, Amos Oz, vor fi citite fragmente din „Povestiri despre dragoste şi întuneric”, roman magistral, detinător a zece distinctii literare, printre care Premiul Goethe si Premiul France Culture, tradus în peste douăzeci şi cinci de limbi şi ecranizat în anul 2009 de regizoarea Natalie Portman. Oare cum se va îmbina creaţia lui Amos Oz, pusă în lumină de Maia Morgenstern, cu sonorităţile speciale, pline de rafinament ale vibrafonului, instrumentul de percuţie al cărui maestru este Alexandru Anastasiu? La această întrebare nu veţi putea răspunde decât dacă veţi veni duminică 7 februarie la ora 17,30 la Centrul Comunitar Evreiesc, la spectacolul „Neşama – Suflet şi Vibraţie”, prezentat de Sebastian Crăciun.

Spectacolul va fi precedat de lansarea cărţii „Regăsire - Diaspora Muzicală Românescă”, 55 de interviuri realizate de Sebastian Crăciun cu muzicieni români stabiliţi în 19 ţări ale lumii.


Biletele se pot achizitiona la preţul de 15 lei de la Sediul Centrului Comunitar Evreiesc - str.Popa Soare nr.18 sect 2.Bucureşti, tel. 0213202628.
CCJ - promo Nesama


Concursul Drumul spre celebritate - Palatul Mogosoaia - 23 ianuarie 2010 - etapă dedicată instrumentelor vibrafon şi marimbafon





Sâmbătă 23 ianuarie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a doua etapă a concursului „Drumul spre celebritate”, eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural. Proiectul este coordonat de Sebastian Crăciun. Invitat special - Alexandru Anastasiu - membru al Orchestrei Naţionale Radio.

Etapa dedicată instrumentelor de percuţie melodice: marimbafon şi vibrafon a fost câştigată de Daniel Iudean, care a obţinut 89 din cele 216 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Colegiului Naţional « Elena Cuza » şi de juriul de specialitate. El s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie 2010. Daniel Iudean are 20 de ani, este din Târgu Mureş, studiază la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde-l are profesor pe Alexandru Matei. Din anul 2007 este membru al ansamblului Game.

Partener: ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă.

Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Cultural, N 24, Şapte seri, port.ro


Reportaj 23 ian - ralizat de Sorana Mănăilescu(Tupan)- concurs vibrafon
Asculta mai multe audio Muzica

Concursul Drumul spre celebritate - Palatul Mogosoaia - 9 ianuarie 2010



Sâmbătă 9 ianuarie a debutat la Palatul Mogoşoaia concursul "Drumul spre celebritate", eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural. Proiectul este coordonat de Sebastian Crăciun . Invitatul special al primei etape a fost chitaristul Costin Soare.

Prima etapă dedicată chitarei a fost câştigată de Robert Marian Caloian, care a obţinut 62 din cele 162 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Liceului teoretic « Constantin Brâncoveanu » şi de juriul de specialitate. El s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie 2010. Robert Marian Caloian are 21 de ani, este din Brăila, studiază la Braşov la facultatea de muzică din cadrul Universităţii Transilvania.

El a susţinut până în prezent peste 200 de recitaluri în mai multe oraşe ale ţării.

Partener: ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă.

Parteneri media: Radio România Cultural, TVR Cultural, N 24, Şapte seri, port.ro


Espresso 11 ianuarie - reportaj concurs mogosoaia - realizat de Sorana Mănăilescu (Tupan)
Asculta mai multe audio Divertisment

Lansare carte - 18 decembrie 2009


Vineri 18 decembrie 2009, în pauza concertului de Crăciun al Orchestrei Naţionale Radio, a fost lansată prima mea carte: "Regăsire - Diaspora muzicală românească", o carte care cuprinde 55 de interviuri cu muzicieni români de valoare, stabiliţi în 19 ţări ale lumii. La lansare au vorbit: prof.univ.dr Viorel Cosma, Ştefan Gheorghiu - Preşedintele Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi Vasile Şirli - Directorul muzical al Disney Land Paris.