Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 5 martie 2011

Concursul Drumul spre celebritate ediţia a II a - etapa viola Palatul Mogoşoaia - 5 martie 2011







Sâmbătă 5 martie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a cincea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” ediţia a II a. La evenimentul organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural, invitat special a fost violistul Ştefan Gheorghiu – Preşedintele Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Etapa a fost câştigată de violista Emilia Rotomeza. Ea a obţinut 68 din cele 216 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Colegiului Naţional „Ion Creangă” din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Emilia Rotomeza s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 7 mai 2011. Ea are 25 de ani, s-a născut la Râmnicu Vâlcea, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, iar în prezent este membră a Orchestrei Naţionale de Tineret a României şi a Cameratei Regale. Până acum a obţinut 15 premii I la concursuri naţionale şi internaţionale.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe sâmbătă 12 martie 2011. Este o etapă dedicată pianului. La competiţie vor participa 10 tineri muzicieni din Timişoara, Ploieşti şi Bucureşti. Invitată special va fi pianista Verona Maier.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Parteneri: ExcesMusic, prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Catena - Farmacia care te ajută, Biborţeni, Fundaţia Internaţională “Ion Voicu”.

Parteneri media: Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Senso TV, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Observator cultural, N 24 Plus, TVR Cultural, Euphonia.



M2U00903

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu