Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 12 martie 2011

Concursul Drumul spre celebritate ediţia a II a - etapa pian Palatul Mogoşoaia - 12 martie 2011





Sâmbătă 12 martie a avut loc la Palatul Mogoşoaia a şasea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” ediţia a II a. La evenimentul organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural, invitată special a fost pianista Verona Maier.

Etapa a fost câştigată de pianistul Mihai Ritivoiu. El a obţinut 27 din cele 102 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii nr. 156 "Sf. Mare Mucenic Gheorghe" din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Mihai Ritivoiu s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 7 mai 2011. El are 21 de ani, iar la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti îl are profesor pe Viniciu Moroianu. A câştigat mai multe premii la concursuri naţionale şi internaţionale, cele mai importante fiind cele obţinute la Paris, la San Sebastian, în anul 2006 a câştigat concursul Jeunesses Musicales de la Bucureşti, iar anul trecut a câştigat concursul Dinu Lipatti.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe sâmbătă 19 martie 2011. Este o etapă dedicată violoncelului. La competiţie vor participa 5 tineri muzicieni din Alba Iulia, Chişinău şi Bucureşti. Invitat special va fi violoncelistul Alexandru Moroşanu.

Aşadar Radio România Cultural şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Parteneri: ExcesMusic, prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, Catena - Farmacia care te ajută, Biborţeni, Fundaţia Internaţională “Ion Voicu”.

Parteneri media: Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Senso TV, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Observator cultural, N 24 Plus, TVR Cultural, Euphonia.


M2U00919

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu