Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 21 august 2011

Cvartetul Cantabile - Final de Turneu



Pentru al doilea an consecutiv istoria, muzica, arhitectura si-au dat intalnire intr-o calatorie de vis. Pentru al doilea an consecutiv am redescoperit locuri de impresionanta frumusete, oameni cu har, monumente cu care ar trebui sa ne mandrim.
Au fost plusuri si minusuri care in final te pot face sa speri eforturile, energiile, ideile nu sunt in van.
Am vazut multi tineri in industrial - prafuitul Galati, care au venit cu placere la un concert inedit.
M-a impresionat suferindul salon al Castelului Sturdza de la Miclauseni, care s-a dovedit a fi neincapator pentru publicul venit din orase fara o viata muzicala sustinuta: Roman si Targu Frumos.
Cu placere imi amintesc de concertul de la Palatul Cuza din Iasi, oras aflat in plina restaurare a valorilor arhitecturale, o laudabila recuperare a trecutului.
La capitolul minusuri pot trece experienta de la Cluj: public putin, Palatul Bánffy prafuit si neingrijit, comunicare dificila.
Dupa etapa transilvana a turneului, concertul de la Castelul Peles de la Sinaia, a insemnat o noua incarcare a bagajului de speranta, publicul venind intr-un numar nesperat de mare.
Ultimul concert a avut loc la Palatul Mogosoaia, un loc care incepe sa devina traditional muzical.
Acest periplu fantastic, de peste 2000 de kilometri, care a fost urmarit de peste 1000 de iubitori ai artei, nu ar fi putut avea loc fara colaborarea laudabila dintre Radio Romania Cultural, ExcesMusic si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania, un trio care de cativa ani creaza evenimente importante originale.
Cu siguranta acest periplu fantastic nu ar fi putut avea loc daca la Concursul "Drumul spre celebritate" nu am fi remarcat un ansamblu valoros, format din patru muziciene slefuite la Iasi, patru PROFESIONISTE, patru ARTISTE care daca vor ramane impreuna si se vor dedica la fel muzicii de camera, in timp vor alcatui o formatie de talie internationala - Cvartetul Cantabile.
M2U01064

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu