Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 16 octombrie 2011

Palatul Mogosoaia - final de stagiune














Ediţia a III a a Stagiunii "Muzica la Palatele Brâncoveneşti" s-a încheiat duminică 16 octombrie cu cel de-al doilea episod al dificilului şi ambiţionsului proiect al Ansamblului Musica Viva - Integrala Trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven.
Un public destul de numeros a asistat la o serată cu o atmosferă specială, oferită de violonistul Alexandru Mălaimare, violoncelistul Florin Mitrea şi pianista Andreea Butnaru. În Sala Scoarţelor din Palatul Mogoşoaia au răsunat trio-urile în do minor, op.1, nr.3 şi op.70, nr.2, în Mi bemol major.


A fost o seară a construcţiilor arhitectural-muzicale inteligente, a sonoritorilor rafinate, a pătrunderii şi a purtării publicului spre esenţa spiritului beethovenian.


A fost ultimul act al celei mai dificile stagiuni de la Mogosoaia de până acum. Pe de o parte datorită numărului mare de creatori importanţi aniversaţi sau comemoraţi în acest an în sala Scoarţelor: Enescu, Bartok, Liszt, Padrewski, Felicia Donceanu, Mihail Jora. Pe de altă parte datorită îmbucurător de numeroaselor manifestări muzicale organizate la Mogoşoaia, care uneori au creat un spirit concurenţial, iar alteori au dus la suprasaturarea unui public constant, devenit fidel în timp.


Deja proiectul pentru o viitoare serie de întâlniri cu marea muzică la Palatul Mogoşoaia a fost propus. Să sperăm că ne vom putea bucura de seri Debussy, Massenet, Beethoven, Kreisler, Gershwin şi de întâlniri magice cu artişti ca: Leonatina Văduva, Horia Mihail, Sorina Munteanu, Viorela Ciucur, Tiberius Simu, Silvia Sbârciu, Matei Ioachimescu, Horia Maxim, Alexandru Mălaimare, Ştefan Cazacu, Mihai Ritivoiu, sau cu formaţii precum: Ansamblul Musica Viva şi Cvartetul Arcadia.

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru organizatori, interpreti si pentru publicul care in locul teraselor si restaurantelor au ales salile palatului Mogosoaia !

    RăspundețiȘtergere