Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 18 februarie 2012

„Drumul spre celebritate” – în sunet de chitare







Palatul Mogoşoaia a găzduit sâmbătă 18 februarie 2012 a doua etapă a concursului „Drumul spre celebritate” - ediţia a III a. La evenimentul organizat de Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti", invitat special a fost Costin Soare.

Etapa dedicată chitarei l-a avut câştigător pe cel mai tânăr concurent – Tudor Ilie Lăzăruc. Acesta a obţinut 67din cele 196 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii nr.98 « Avram Iancu » din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Tudor Ilie Lăzăruc s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 26 mai 2011. El are 16 ani, este din Botoşani, a obţinut până în prezent 17 premii naţionale, anul trecut a câştigat concursul naţional de chitară de la Craiova şi a participat la festivaluri internaţionale desfăşurate în Germania si în Bosnia, la Sarajevo.

Următoarea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” se va desfăşura pe 25 februarie 2012. Este o etapă dedicată instrumentelor de suflat din lem. La competiţie vor participa tineri flautişti, oboişti şi fagotişti din Iaşi, Bacău, Braşov şi Bucureşti, iar inviat special va fi Viorel Muşat, solist instrumentist al Orchestrei Naţionale Radio.

Aşadar Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”.

Parteneri media: TVR Cultural, Şapte seri, Port.ro, Calendar Evenimente, Modernism, Diseară.ro, Art Act Magazine, Liternet.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural.

Un comentariu:

  1. am fost azi la concert si toti au cantat minunat mai putin unul care a cantat superb si acela este tudor castigatorul...succes in continoare celorlalti din etapele urmatoare ;) :)

    RăspundețiȘtergere