Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 24 martie 2012

„Drumul spre celebritate” – micii maeştri ai claviaturii





Sâmbătă 24 martie 2012, la Palatul Mogoşoaia a avut loc a şaptea etapă a „Drumului spre celebritate” – emisiune concurs, ajunsă la ediţia a a III a. La evenimentul organizat de Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti", invitat special a fost pianistul Horia Mihail, solist concertist al Formaţiilor Muzicale Radio.

Etapa dedicată pianului a fost câştigată de Maria Diana Petrache. Ea a obţinut 59 din cele 150 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii generale nr.190, ai Liceului Teoretic « Eugen Lovinescu » din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Maria Diana Petrache s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 26 mai 2011. Tânăra pianistă este elevă în clasa a XI-a la Liceul de Muzică “George Enescu”, clasa prof. Ileana Busuioc. A obţinut 8 premii la concursuri desfăşurate la Iaşi, Galaţi, Câmpina şi Bucureşti. A participat la Cursuri de măiestrie sustinute de Dana Borşan şi de Walter Krafft. In anul 2010 a fost selectată ca bursier SoNoRo în proiectul Interferenţe, calitate în care a participat şi la Festivalul SoNoRo “Un Ballo in maschera”.

Următoarea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” se va desfăşura sâmbătă 31 martie 2012. Este o etapă dedicată instrumentelor de percuţie melodice. La competiţie vor participa tineri muzicieni din Iaşi şi București, iar inviat special va fi Alexandru Anastasiu, solist instrumentist al Formaţiilor Muzicale Radio.
Aşadar Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”.
Parteneri media: TVR Cultural, Port .ro, Şapte seri, Observator cultural, Onlinegallery.ro, Liternet.ro, Art act magazin, Calendar evenimente, Diseara .ro, Sensotv , Modernism , Looms , Artindex.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu