Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 11 martie 2012

Mogosoaia Clasic Fest - recitalul laureatilor Concursului Drumul spre celebritate editia a II a





Abia astăzi, după aproximativ un an, pot spune că s-a închiat ediția precedentă a Concursului "Drumul spre celebritate". Organizarea a început în octombrie 2010, competiția s-a desfășurat în perioada ianuarie - mai 2011, după care a urmat perioada de promovare a laureaților, de premiere a lor cu recitaluri și concerte. Primii trei clasați au cântat la Castelul Peleș, au fost soliști ai Orchestrei de Cameră Radio, iar astăzi au evoluat în sala scoarțelor din ctitoria brâncovenească de la porțile Bucureștiului în cadrul Mogoșoaia Clasic Fest, eveniment organizat de Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Radio România Cultural.

Și astăzi când i-am ascultat pe câștigătorii primelor trei premii - violoncelistul Ștefan Cazacu, pianistul Mihai Ritivoiu și violonistul Alexandru Mălaimare, am avut convingerea unei alegeri înțelepte din partea juriului alcătuit din aproape 700 de spectatori şi profesionişti, care a desemnat câștigătorii etapelor celui mai lung concurs din țară și singurul cu caracter interactiv.

La Palatul Mogoșoaia, ne-au bucurat opusuri de Bach, Paganini, Mozart, Scriabin, Liszt, Schumann, Ceaikovski și Piazzolla în interpretări inspirate, proaspete, ale unor tineri extrem de valoroşi, care au în faţă cariere strălucitoare, cei mai buni din cei peste 80 de tineri talentaţi care au pornit pe "Drumul spre celebritate" în al doilea sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu