Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

sâmbătă, 24 martie 2012

Sunetul muzicii - sezonul 2




Sâmbătă 24 martie a debutat ediţia a II a a Stagiunii "Sunetul muzicii" de la Castelul Peles. Dacă anul trecut organizatorii: Muzeul Naţional Peleş, Radio România Cultural şi ExcesMusic, prin programul Oportunităţi la tine acasă, finanţat de Uniunea de Creaţie a Muzicienilor din România, sperau ca acest proiect să fie o sărbătoare a artei sunetelor, înnobilată de un cadru extraordinar, iată după neaşteptatul succes al primei stagiunii, demersul se permanentizează.

În debutul stagiunii cu numărul doi, care până în noiembrie va oferi 10 întâlniri, invitat a fost un duo valoros, un duo inedit care alătură harpa celtică, violoncelului şi dă naştere unor sonorităţi de mare spectaculozitate şi rafinament - Duo Cell’Arpa. Protagonişti au fost Roxana Moişanu şi Mladen Spasinovici, ambii solişti instrumentişti ai orchestrei Operei Naţionale Bucureşti.

Duo Cell’Arpa a propus o călătorie care a pornit din anul 1738, anul premierei operei Xerxes de Handel şi a purtat numerosul public prin sonorităţi din întreaga Europă şi de asemenea prin secole de muzică ajungând până în primele decenii ale secolului XX. Dacă la început publicul s-a simţit transpus într-o altă epocă din punct de vedere dinamic, treptat a acceptat debarasarea temporară de viteza contemporaneităţii şi a descoperit o combinaţie sonoră specială între simbolul Irlandei şi violoncel, aplaudând călduros la final şi obligând artiştii să biseze.

Următoare serată de la Castelul Peleş va avea loc pe 7 aprilie, tot de la ora 17, atunci când va evolua în sala de muzică a splendidei reşedinţe regale, un talent deosebit, un copil minune al pianisticii româneşti – Daria Ioana Tudor, din Ploieşti, care va interpreta lucrări de Bach, Mozart şi Chopin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu