Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

luni, 13 august 2012

Romania Underground - Călătorie spre centrul pământului

ICon Arts Trio şi-a început călătoriile spre centrul pământului. Au avut loc primele două concerte ale Turnelui Naţional Romania Underground. Primele saline în care pătrunde muzica clasică au fost cele de la Slănic Prahova şi Târgu Ocna. La prima, aventura a început încă de la coborâre, care se realizează cu un lift de viteză care ajunge în doar câteva zeci de secunde la 204 metri adâncime. Acolo în subteran ne aştepta un peisaj fantastic, o spaţialitate grandioasă cu o acustică surprinzătoare. Un public numeros a asistat la recitalul ICon Arts Trio, formaţie alcătuită din tineri extrem de valoroşi, de serioşi şi de pasionaţi. Străjuiţi de statuia din sare reprezentându-l pe Decebal, violonistul Simon Csongor, violistul Bogdan Eugen Cristea şi violoncelista Csilla Kecskes Aved, au adus în cea mai înaltă salină europeană (54m) muzici de calitate, care au creionat o călătorie muzicală prin trei secole creatoare. Au putut fi ascultate piese de mici dimensiuni de Telemann, Schubert, Mozart, Compagnoli, Swan Hannessy, Vladimir Cosma şi Julius Fucik.
Acelaşi program bine ales, bine interpretat, bine adaptat pentru acest tip de concert dedicat unui public aflat poate pentru prima dată în faţa unui asemenea experienţe a fost reluat o zi mai târziu pe 13 august la salina de la Târgu Ocna, din Judeţul Bacău. Aici spectaculoasă a fost coborârea care s-a făcut până la peste 240 de metri în adâncuri cu un microbuz, prin 3 kilometri de galerii în serpentine periculoase. Publicul a fost şi aici suprins plăcut de ineditul eveniment, iar la final a aplaudat în picioare prestaţia tinerilor muzicieni.
Turneul Romania Underground va continua miercuri 15 august la salina Cacica, ICon Arts Trio urmând să cânte de la ora 12 în sala balului, vineri vom coborâ în adâncuri la Praid, iar dumincă muzica va răsuna şi la salina Ocnele Mari de la Râmnicu Vâlcea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu