Sebastian Craciun

Sebastian Craciun

duminică, 30 septembrie 2012

Seara japoneză la Castelul Peleş





Sâmbătă 29 septembrie, în cadrul stagiunii “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleș, în ciuda faptului că orașul Sinaia era blocat, iar tentațiile evenimentului “Sinaia Forever” erau nenumărate, sala de concerte a unuia dintre cele mai frumoase castele europene a fost neîncăpătoare la întâlnirea cu tineri muzicieni din Țara Soarelui Răsare.


A fost un recital susținut de laureații concursului Romania International Music Competition, care se desfășoară de 8 ani la Tokyo și la care se înscriu anual sute de muzicieni japonezi dornici de afirmare internaţională.



Publicul a fost impresionat de sensibilitatea și rafinamentul sopranei Ayuko Yoshikuni, de inedita și spectaculoasa evoluție a saxofonistei Hiroko Yamakawa, de calitatea sonoră și interpretativă a violonistei Mayuko Yshigamy, care acompaniate de pianistele Shoko Ota şi Livia Tudor au interpretat opusuri de: Sadao Bekku, Ottorino Respighi, Charles Gounod, Fernande Decruck și Ludwig van Beethoven.



Următorul episod al Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizată de Muzeul Național Peleș. Radio Romania Cultural și ExcesMusic, prin programul “Oportunități la tine acasă”, finanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, va avea loc pe 13 octombrie, atunci invitaţi fiind nişte muzicieni deosebiţi, cei care în acest an au obţinut cea mai importantă victorie muzicală românească internaţională, câştigând prestigiosul concurs de la Wigmor Hall – Cvartetul Arcadia din Cluj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu